teksti:  

Harjoittelu markkinointitoimistossa Design Marianne

Julkaistu 
28/5/2021

Harjoittelijana Design Marianne - markkinointitoimistossa

Olen Kia Ala-Renko, 22-vuotias kolmannen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Opinnoissani mieluisinta on visuaalinen tuotanto. Asun Seinäjoella kahden kissani kanssa ja suurin osa vapaa-ajastani meneekin niiden kanssa touhutessa. Vapaa-ajalla myös pelaan videopelejä pleikkarilla, piirtelen sekä joogaaminen on tullut viime aikoina tärkeäksi osaksi arkeani. Piirtäminen on kuulunut harrastuksiini lapsesta saakka, joka on myös varmasti yksi syy, miksi myöhemmin innostuin graafisesta suunnittelusta.

Graafisen suunnittelun harjoittelua minulla on takana nyt viisi kuukautta Design Marianne - markkinointitoimistossa. Ensimmäinen päivä jännitti, mutta aloitin harjoittelun avoimin mielin. Olen positiivisesti yllättynyt, miten paljon olen päässyt tekemään ja kokemaan tämän harjoittelujakson aikana. Pelkäsin, että harjoittelu tulisi sisältämään paljon pienempiä nakkihommia, mutta toisin oli. Pääsin tekemään paljon töitä, mikä oli hyvä asia, sillä sitä kautta kehityin. Tein esimerkiksi esitteitä, ilmoituksia, bannereita, logosuunnittelua, sivustoja, kuvanmuokkausta ja pääsin myös olemaan mukana muutamissa yrityskuvauksissa avustajan roolissa.

Harjoittelussa pääsin haastamaan itseäni, toiset työtehtävät olivat haastavampia ja toiset taas helpompia. Välillä harjoittelussa on mentävä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tulee vastaan haastavampia tilanteita ja tehtäviä mutta toisaalta niistä myöskin oppii parhaiten. Avun pyytäminen tarpeen tullessa tuntui helpolta, sillä sitä sai aina.

Jo aivan harjoittelun alussa ajattelin tämän olevan todella iso etu oman oppimiseni kannalta ja parin viikon aikana ehdinkin oppia jo hurjasti, joten voitte kuvitella miten paljon olen oppinut viiden kuukauden aikana. Olen oppinut esimerkiksi tapoja ideoida, toimia ja toteuttaa. Olen oppinut myös miten tärkeää tiimityö on. Mitä toimivampi ilmapiiri, sitä enemmän saa irti sekä itsestään että toisista. Luova ajattelu kuuluu jokaiseen päivään markkinointitoimistossa. Välillä on hyvä saada eri näkökulmia ja ideoita toisilta, sillä helposti sokaistuu omille töilleen. Hommat täytyy kuitenkin aina hoitua ajallaan ja laadukkaasti.

Tavoitteena minulla oli harjoittelun aikana kehittyä graafisena suunnittelijana, oppia paljon uusia asioita ja saada käytännön kokemusta alalta ja näihin tavoitteisiin kyllä onnistuin pääsemään.

Opiskelen kulttuurituotantoa ja pääasiassa opinnot keskittyvät tapahtumatuotantoon, mutta alalta pystyy työllistymään myös visuaalisen- tai mediatuotannon töihin. Koulussa käydään kuitenkin läpi vain pintaraapaisu ohjelmistoista, joita tarvitaan esimerkiksi graafisessa suunnittelussa. Itse täytyy opetella ja olla kiinnostunut, jos haluaa oppia. Työharjoitteluista on paljon hyötyä tässä, sillä voi itse valita tekeekö harjoittelun tapahtumatuotannon, mediatuotannon vai visuaalisen tuotannon parissa. Meillä työharjoitteluja opintojen aikana on kaksi ja ne ovat neljän ja viiden kuukauden pituisia. Siinä ajassa ehtii oppimaan, saamaan hyvin paljon käytännön kokemusta ja tutustua tarkemmin omiin kiinnostuksen kohteisiin. Työharjoittelujen lisäksi opiskelujen aikana oppimista syvennetään muilla tavoin, kuten omilla tuotannoilla, jotka pääsääntöisesti myöskin ovat tapahtumatuotantoa, mutta se voi olla myös joko visuaalista-, tai mediatuotantoa. Tuotannot ovat olleet turvallisia toteuttaa, olemme saaneet testata idoita turvallisessa ympäristössä ja kokeilla miten asiat käytännössä toimivat.

Työharjoitteluni päätyttyä jatkan opintojeni ohella Design Marianne -markkinointitoimistossa graafisen suunnittelijan harjoittelijana.

Heli Karhumäki, Sana-lehden päätoimittaja, Design Marianne valokuvaus, studiokuvausBallerina I Design Marianne PhotographyAntti Railio I Design Marianne Photography

@designmarianne

Instagram -ikoni, valkoinen
Ruusa Björkenheim, Design Marianne Photography, Sana-lehti, lehtikuvausMiloff tanssiopiston ballerinojen kuvaukset, valokuvaus, Design MarianneInto Seinäjoki, yrityskuvaus, henkilöstökuvaus, Design Marianne valokuvaus