teksti:  
Marianne Siltala

Kuortane Games -yleisurheilukilpailun ilme

Julkaistu 
12/5/2021
D

esign Marianne on suunnitellut Kuortane Games -yleisurheilukisojen ilmeen, lukuisia eri ilmoituksia, kisajulisteita sekä sivuston. Design Marianne on myös kuvannut kisat kahtena kesänä, v. 2019 ja 2020. Tässä paljon positiivista palautetta saanut kisajuliste kesältä 2020.

Kuortane Games -ilme

Logon perusmuoto on pysty

Kuortane Games logon vaakaversiossa liekin värit hyppäävät games-fontin sisälle.

Kuortane Games -logon semantiikka

Liekit ja yhteys historiaan

Kuortane Games logossa käytetään tulen liekkejä, jotka symbolisoivat tulen lisäksi energiaa, liikettä, voimakkaita tunteita. Liekit ovat oleellinen osa Kuortaneen kunnan historiaa sekä urheilukisojen, olympiakisojen historiaa. 

Kuortaneen kunnan historiassa isoa osaa pitää tuli, tervan poltto ja Kuortanejärvi. Kunnan vaakunassa on myös liekit, palavan järven päällä. Liekkien sävy on sama kuin auringon laskussa ja nousussa. Kisat pidetään perinteisesti juhannuksena, jolloin Suomen kansa juhlii keskikesää ja nauttivat auringon väreistä sen kaikkina sävyinä. Usein saamme myös nauttia upeista auringonlaskuista Kuortanejärvellä.

Kaikki tiedämme Olympiatulen ja sen symboliikan. Kuortane Gamesiin osallistuvat urheilijat tähtäävät Olympiakisoihin ja nyt kun vuonna 2019 kisat ovat saaneet European Classic -kisojen luokituksen, niiden merkitys on tässäkin ulottuvuudessa suuri. 

Liekit on muotoiltu liikkeeseen, kolme liekkiä yhdessä - isoin keskellä, hieman pienempi vasemmalla ja oikealla puolella myötäillen kolmas liekki. Ts. keskellä on Kulta, vasemmalla Hopea ja oikealla Pronssi. Liekkien päät ovat jonkin verran tyylitellyt pyöristäen. 

Kuortane Gamesit järjestettiin vuonna 2019 jo 80. kerran, ensimmäiset kisat on järjestetty jo 1920-luvulla. Jokunen kerta on historiassa jäänyt väliin, mm. sotien vuoksi. Kuortaneen urheilukilpailut, Eliittikisat ja nykyään Kuortane Gamesit kuuluvat Kuortaneen historiaan. Logoon liitettiin juhlavuotena 80th Celebration -merkki, klassisena kultaisin lehvin koristeltuna. Järjestysnumerossa käytetään modernia muotoilua. Kirjoitusasuna käytetään englantia, koska nimikin on englanniksi Kuortane Games. 

Tuli, aurinko, järvi sinisine sävyineen on huomioitu logon fontissa sekä merkin värityksessä. Tulen liekit ovat tulen väreissä logon ollessa valkoisella taustalla. Sinisellä taustalla logon liekit ja elementit ovat valkoiset. 

Logon muodot

Logon ensisijainen muoto on pysty suunnikas. Siitä on olemassa myös versio vaakaan, jolloin liekit jäävät pois. Kun logo on ilman merkkiä, tulen liekit siirtyvät games - tekstiin. Tällöin Kuortane on tasaisen sininen. 

Merkkiin on liitettävissä myös päivämäärä sekä European Classic -kisojen merkki. Ne ovat sinisessä palkissa logon alla.  Logosta voidaan käyttää myös muotoa ilman kehyksiä. Yksivärisenä logoa voidaan käyttää sinisenä, jolloin logo elementit ovat valkoiset.

Kuortane Games -logon muotoilussa on otettu huomioon logon esiintyminen yhdessä Kuortaneen kunnan ja Urheiluopiston, Olympic Training Centerin logon kanssa.
Heli Karhumäki, Sana-lehden päätoimittaja, Design Marianne valokuvaus, studiokuvausBallerina I Design Marianne PhotographyAntti Railio I Design Marianne Photography

@designmarianne

Instagram -ikoni, valkoinen
Ruusa Björkenheim, Design Marianne Photography, Sana-lehti, lehtikuvausMiloff tanssiopiston ballerinojen kuvaukset, valokuvaus, Design MarianneInto Seinäjoki, yrityskuvaus, henkilöstökuvaus, Design Marianne valokuvaus